Forskning
Forskningsämnet kostvetenskap klargör den komplexitet som mat och måltider utgör hos enskilda individer, olika grupper och i olika kontexter.
Aktuella forskningsprojekt
Kostvetenskap handlar om matens betydelse för människan i det moderna konsumtionssamhället. Institutionens forskning är samlad under tre huvudområden: dietetikens kommunikation, måltidsforskning och nutrition. Forskningen är i stor utsträckning tillämpad och nära kopplad till de områden som är av betydelse för de professioner som utbildas vid institutionen. Läs om våra pågående forskningsprojekt nedan.
Den smaklösa måltiden

Luktsinnets inverkan på barns hälsosamma ätande

INIS – the International Nutrition Care Process and Terminology Implementation Survey

Smaken av alger

Föräldrastöd vid övervikt och obesitas hos barn: Mer och Mindre-studien

Nutritionsbehandling med kosttillägg vid sjukdomsrelaterad undernäring

Mat, måltider och hälsa i hem- och konsumentkunskap

Nutrition och bariatrisk kirurgi

Måltidsgemenskap och ensamätande hos äldre

Mat- och måltidsverksamheter på sjukhus

Senast uppdaterad: 2023-09-06