KOSTVETENSKAP
Utbildning och forskning om matens betydelse för människan i det moderna konsumtionssamhället
Nyheter
- Två av institutionens doktorander tilldelas medel från Gillbergska Stiftelsen 2023-11-24
- Sex miljoner till projekt om matsvinnsminskande åtgärder i butik 2023-11-21
- Professorsinstallation för Ingela Marklinder 2023-11-13
- Gita Berg tipsar i SVT 2023-11-11
- Tre miljoner till projekt om etiska aspekter av kostrådgivning 2023-11-06
Publikationer
-
Ek, Anna; Brissman, Markus; Nordin, Karin; Eli, Karin; Nowicka, Paulina
A long-term follow-up of treatment for young children with obesity: a randomized controlled trial
2023
-
Berg, Gita; Lundqvist, Eva; Mattsson Sydner, Ylva
Aesthetic Values in Home and Consumer Studies: Investigating the Secret Ingredient in Food Education
2023
-
Mikkelsen, Mari; Wilsgaard, Tom; Grimsgaard, Sameline; Hopstock, Laila A.; Hansson, Patrik
Associations between postprandial triglyceride concentrations and sex, age, and body mass index: cross-sectional analyses from the Tromso study 2015-2016
2023
Kalendarium
- Inga kommande evenemang för tillfället