Om institutionen för kostvetenskap

Översiktsbild av måltid

Foto av Luisa Brimble på Unsplash

Institutionen för kostvetenskap är del av den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Vid institutionen arbetar drygt 30 personer vid olika befattningar, bl.a. professorer, universitetslektorer, postdoktorer och doktorander. Vid institutionen utbildas närmare 200 heltidsstuderande varje år.

Lednings- och administrativa funktioner

Nedan beskrivs vem som innehar olika lednings- och administrativa funktioner vid institutionen.

 

Prefekt

Afsaneh Koochek

Studierektor grund- och avancerad nivå, biträdande prefekt

Agneta Andersson

Biträdande studierektor grund- och avancerad nivå

Marie Lange

Studierektor forskarutbildningElin Lövestam
Programsamordnare kostvetarprogrammetPernilla Sandvik

Programsamordnare dietistprogrammet

Evelina Liljeberg

Samordnare kurser i hem- och konsumentkunskap

Marie Lange

Internationell samordnare

Eva Warensjö Lemming

Studievägledning

Karin Hellstadius

Kursadministratör

Karin Hellstadius

Ekonomisamordnare

Anna Wennberg



Institutionens historia

1892 lades grunden för institutionen då Uppsala enskilda läroverk bildades på initiativ av professorerna J. A. Lundell och Adolf Noreen.

Institutionens historia från 1982 till idag

Fackskolan för huslig ekonomi, 1895

Bild av historisk byggnad

Trädgårdsgatan i Uppsala

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin